Ryhmät


Plaanin perusajatuksena on, että meillä on vain yksi ryhmä. Tässä ryhmässä uivat kaikenikäiset uimarit aina kilpauintikoululaisista olympiauimareihin asti. Uimareiden harjoittelua sovelletaan kuitenkin siten, että kaikki saisivat kuitenkin juuri hänelle sopivaa vauhtia.

Periaatteessa Plaanissa on kuitenkin seuraavia ryhmiä:

Edustusuinti

Nuorten SM- ja IKU- uinti

Kilpauintikoulu

Mastersuinti

Kaukomailla uivat uimarit

Sitten hieman kuvausta…

Edustusuinti

Edustusuimarimme (vähintään SM- raja rikottuna) harjoittelevat SprinttitallissaTallilaiset ovat siis SM- tasolla ja sitä korkeammalla tasolla uivia uimareitamme, jotka harjoittelevat kahdesti päivässä. Heidän harjoittelunsa tapahtuu pääosin Jyväskylän Urheiluakatemian vuoroilla. Sprinttitallissa ui myös muiden seurojen uimareita, kuten Sonja ja Miika Pentti Swimming Jyväskylässä, Arttu Erkinaro Oulun Uinnissa ja Ari-Pekka Liukkonen Cetuksessa. Syksyllä vahvuuteen liittyy Anton Herrala Tampereen Työväenuimareista. Ryhmän päävalmentajana toimii Marko Malvela, toisena valmentajana Mikko Alpola (kokonaisvastuuta nuorista uimareista) ja punttisalilla toimii Pedro Valadao.

Nuorten SM- ja IKU- uinti

Pääosa Plaanilaisista on ala- ja yläkoulussa sekä lukiossa. He harjoittelevat pääosin Plaanin vuoroilla (katso treeniajat). Plaanilaiset kasvavat pikkuhiljaa päätyen sitten motivoituneina kisatykkeinä aina Sprinttitalliin asti. Ryhmän (ja seuran) päävalmentajana toimii Mikko Alpola. Häntä auttavat Rita Valkama, Kim Tiilikainen ja Marko Malvela. Joskus harjoituksia vetää myös Heikki Laine.

Kilpauintikoulu

Kolmas ryhmämme on kilpauintikoulu. Ryhmään voi liittyä kaiken aikaa! Ryhmä on tarkoitettu uimataitoisille, noin 6-10 vuotiaille uimarinaluille. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa aina sunnuntaisin ja torstaisin (katso harjoitusajat sivuiltamme). Ryhmää vetää Rita Valkama.

Mastersuinti

Masteruimarit ovat meille tärkeitä. He kasvattavat nuorempia herisyvällä huumorillaan ja elämänasenteellaan. Siksipä on tärkeää että mastersuimareita ui esimerkiksi sunnuntaivuorollamme muiden uimareiden kanssa samaan aikaan.

Masteruintivalmennus, osana Plaanin valmennusjärjestelmää, maksaa 20€ kuukaudessa. Tällöin harjoittelu tapahtuu pääosin sunnuntaina, 16.15-18.00 olevalla harjoitusvuorolla. Tämän lisäksi mastersuimareiden tulee maksaa seuran jäsenmaksu (20€). Masteruimareiden on mahdollisuus uida myös omia aikojaan. Tällöin valmennusmaksua ei tarvitse maksaa (jäsenmaksulla siis pärjää).

KAUKOMAILLA HARJOITTELEVAT

Plaanilaisia harjoittelee niinkin kaukana kuin Seinäjoella, Hyvinkäällä ja Mikkelissä. Näillä paikkakunnilla valmennustoimintaa pyörii ryhmämuotoisessa toiminnassa. Paikkakunnat ovat omia itsenäisiä yksiköitään.

Tämän lisäksi seuraa edustaa useita uimareita eri puolilla maailmaa. Uimareita ui mm. Ruotsissa ja aina Australiassa asti! Yksittäisiä uimareita asuu ja harjoittelee myös muilla paikkakunnilla.